MENÜ
EN | HU

Sikeresen zárult a Kereskedőház infokommunikációs Exportakadémia tréningsorozata

Sikerrel zárult a Magyar Nemzeti Kereskedőház második alkalommal megrendezett IKT fókuszú Exportakadémia tréningsorozata, Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiájának keretében. Az IKT tematikára épülő komplex exportfejlesztési tréningsorozatot idén összesen 38 cég 48 képviselője végezte el sikeresen.

Sikerrel zárult a Magyar Nemzeti Kereskedőház második alkalommal megrendezett IKT fókuszú Exportakadémia tréningsorozata, Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiájának keretében. Az IKT tematikára épülő komplex exportfejlesztési tréningsorozatot idén összesen 38 cég 48 képviselője végezte el.

A Magyar Kormány 2016-ban meghirdette a Digitális Jólét Program (DJP) részeként a Digitális Exportfejlesztési Stratégiát (DES), melynek célja az állami digitális megoldások exportjának bővítése, és az innovatív magyar vállalkozások exportfejlesztése. A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a DES hivatalos munkaszervezeteként aktív szakmai tevékenységet folytat a magyar IT és IKT szektor fejlesztése érdekében.

Ezen stratégia mentén az MNKH 2017-ben elindította az MNKH Exportakadémia tréningsorozat infokommunikációra fókuszáló változatát, az IKT Exportakadémiát. Az idei évben két alkalommal megszervezett, kétszer kétnapos vezetői stratégiai tréninget összesen közel 50 vállalkozó és cégvezető végezte el sikeresen.

A képzések keretében a résztvevők a meghívott külpiaci szakértők, elismert trénerek, valamint sikeres exportőrök előadásai és szituációs gyakorlatai keretében fejleszthették tárgyalástechnikai és vezetői készségeiket, mindamellett, hogy átfogó tájékoztatást kaptak az ágazatot érintő aktualitásokról, a sikeres marketing- és üzleti stratégia kialakításáról, a különböző kockázati tőkealapok nyújtotta lehetőségekről, az elérhető uniós pályázati forrásokról, valamint az exportfolyamatok során felmerülő kihívásokról és azok megoldásairól. A tréningen a résztvevők elkészítették cégük külpiacra lépési stratégiáját, amelynek végrehajtásához a Kereskedőház egyéni exportfejlesztési szolgáltatásokkal áll rendelkezésükre.

„Az eddig összesen 12 alkalommal megvalósult MNKH Exportakadémiát több mint 350 cégvezető végezte el, amely kiválóan példázza képzésünk létjogosultságát. Célunk, hogy a mostani képzésre építve hatékonyan, eredményesen jelenjenek meg az IKT szektor szereplői a külpiacokon.” – fogalmazott Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

A résztvevők a Kereskedőház online oktatási rendszeréhez is csatlakoztak. A négy képzési modult tartalmazó, ingyenes e-learning felületen a felhasználók megismerhetik többek között a hatékony piackutatás, termékpozícionálás, ügyfélmenedzsment és marketingstratégia kialakításának lehetőségeit, továbbá hasznos információkhoz juthatnak a hazai exportösztönzéssel foglalkozó intézményrendszerről, a nemzetközi adás-vételi szerződésekről, illetve a különböző igénybe vehető banki szolgáltatásokról. 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben