MENÜ
EN | HU

Multiszektorális üzleti lehetőségek a magyar és az egyiptomi cégek között

Kun Gábor, az MNKH vezérigazgató-helyettese nyitotta meg a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumot Budapesten. A rendezvényen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozójához kapcsolódóan, magas rangú egyiptomi diplomáciai és üzleti delegáció érkezett Budapestre, a Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumra. A gazdasági kapcsolatok élénkítését és konkrét együttműködési lehetőségek kialakítását célzó rendezvényen összesen mintegy 100 magyar és egyiptomi vállalkozás folytatott kétoldalú tárgyalásokat.

Az üzleti fórum kiválóan példázta a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködések multiszektorális jellegét, hiszen a mezőgazdaság, a védelmi-, a jármű-, az egészség- és az építőipar, a vízgazdálkodás, a gyógyszeripar, az energetika, az infokommunikáció és a smart city iparágakat is nagy számban képviselték a magyar és az egyiptomi vállalatok.

Multiszektorális üzleti lehetőségek nyílnak Egyiptomban

Egyiptom több mint 90 milliós fejlődő piaca a versenyképes magyar vállalatok számára jelentős exportlehetőségeket hordoz, hiszen az ország számos szegmensben tudja hasznosítani a magyar technológiákat, szakértelmet és mérnöki tudást. Mindezt elősegíti az is, hogy a két ország évtizedek óta szoros gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokat ápol, melyek a Keleti nyitás külgazdasági stratégia meghirdetése óta újabb lendületet kaptak.

„Egyiptom az észak-afrikai régióban az első számú exportpiacunk, 2012-2016 között közel megduplázódott az Egyiptomba irányuló magyar export, míg kétoldalú külkereskedelmi forgalmunk jelentősen, több mint 40%-kal bővült az említett időszakban. Meggyőződésem, hogy a kereskedelmi mutatóinkban tetten érhető pozitív tendenciát évről évre növelni tudjuk, ezt bizonyítja az is, hogy a Kereskedőház közreműködésével számos magyar cég folytat konkrét tárgyalásokat egyiptomi projektekben való részvételről, többek között a vízgazdálkodás, az infrastruktúra-fejlesztés, a gyógyszer- és a járműipar területeihez kapcsolódóan” – fogalmazott Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház helyi képviselete révén aktív szakmai támogatást nyújt a magyar vállalkozások számára az egyiptomi piacra lépéshez. Többek között piaci információkat, konkrét üzleti lehetőségeket, potenciális exportpartnereket biztosít, valamint üzleti tárgyalásokat szervez, és lehetővé teszi az Egyiptomban megrendezett szakkiállításokon való megjelenést. 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben