MENÜ
EN | HU

Magyar cég is részt vesz a Healthy China 2030 program megvalósításában

Együttműködési megállapodást kötött a MySpirit Szolgáltató Kft. és a kínai Loncin Holdig a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével. A kínai kormány által meghirdetett ”Healthy China 2030” fejlesztési program keretében létrejött együttműködés értelmében a magyar vállalkozás szakértelmével járul hozzá a projekt sikeres megvalósításához.

Magyarország természeti adottságainak köszönhetően a termáltechnológia, a termálgyógyászat és a termálvíz gazdálkodás területén a világ élmezőnyéhez tartozik. A szektor innovatív termékei és szolgáltatásai, valamint az ágazat képviselőinek versenyképes szakértelme iránt az utóbbi időben egyre nagyobb kereslet mutatkozik.

Ezt felismerve a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) hazánk külgazdasági attasé hálózatával és nagykövetségeivel szoros együttműködésben nagy hangsúlyt helyez a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó magyar termékek és szolgáltatások nemzetközi piacokon való pozícionálására. Ennek részeként a Kereskedőház szervezésében a tavalyi évben a Healthy China 2030 megvalósításáért felelős kínai Loncin Holdig magas rangú szakmai delegációja érkezett hazánkba, azzal a céllal, hogy megismerjék a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó innovatív magyar technológiákat, egyúttal feltérképezzék a magyar cégek kapcsolódási lehetőségét a ”Healthy China 2030” program keretében megvalósuló gyógyfürdő fejlesztési projektbe.

A delegáció az MNKH közreműködésével tárgyalást folytatott a Spirit Hotel képviselőivel, melynek eredményeképpen a magyar vállalkozás a projekt első ütemében kialakítandó barlangfürdő termálkútjára vonatkozó különböző mérési feladatok elvégzésére kapott megbízást.

Magyar tudástranszfer Kínába

A sikeres tárgyalásokat követően kínai megrendelő együttműködési megállapodást írt alá a Spirit Hotel MySpirit projektcégével, illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal a Budapesten megvalósult Kína és 16 Közép-Kelet-Európai Ország Gazdasági és Kereskedelmi Fóruma keretében.

„Magyarország megkerülhetetlen tényező a vízgazdálkodás és a kapcsolódó mérnöki szolgáltatások terén. A MySpirit sikere is kiválóan példázza, hogy a magyar tudás iránt jelentős kereslet mutatkozik, hiszen a világ meghatározó gazdasági szereplője, Kína is hazánk szakértőit, mérnökeit kérte fel az utóbbi idők egyik legjelentősebb beruházásának szakmai felügyeletére, támogatására” – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A MySpirit a megállapodás értelmében kidolgozza a projektre vonatkozó koncepciót és stratégiát, valamint tanácsadóként segíti a wellness, spa és szállodai projektek előkészítését, megvalósítását és üzemeltetését, valamint a magyar és kínai szakemberek munkájának összehangolását. Az MNKH a felek hatékony együttműködését, valamint a gyors és pontos kommunikációját kívánja elősegíteni fordítás, tolmácsolás, valamint a cégek közti konzultációk megszervezésével, koordinálásával.

 „Az említett szolgáltatások nyújtására vonatkozó megbízás elnyerésére több nagy nyugat-európai spa szálloda is pályázott, de a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior egészének és összehangolt szolgáltatásainak megtekintését, megismerését és kipróbálását követően – nem utolsó sorban a Spirit által elnyert Európa legjobb spa szállodája oklevélnek  és  sok  egyéb hazai és nemzetközi első díjnak is  köszönhetően – a beruházó választása a magyar pályázóra esett” - hangsúlyozta Kaisinger András, a Spirit Hotel Kft. ügyvezetője.

A kínai partner jelezte, a projekt sikeres megvalósulását követően egy több mint 400 milliárd forintos termál komplexum fejlesztésében számítanak a magyar szakértők és mérnökök partnerségére. 

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben