MENÜ
EN | HU

Külpiacra tart a magyar technológia

Nemzetközi együttműködésről tárgyalt 16 ország agrárképviselője.

Az AGROmashEXPO az egyik legjelentősebb hazai szakkiállítás, több mint 300 vállalat részvételével kezdődött meg január 24-én.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház az eseményhez kapcsolódóan szakmai programot szervezett, amelyben az idén 16 országból mintegy száz résztvevő ismerkedik meg a magyar vállalkozások termék- és szolgáltatási portfóliójával, és feltérképezik az együttműködésekben rejlő lehetőségeket is.

A külföldi cégek képviselői a kereskedőház meghívására érkeztek, hogy a magyarországi vállalkozásokkal tárgyaljanak.

"A tavalyi AGROmashEXPO-n szervezett szakmai program jóvoltából számos hosszú távú és sikeres együttműködést alakítottak ki a részt vevő magyar vállalkozások a Magyarországra látogató üzletemberekkel. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. például arról állapodott meg az azeri állami delegációval, hogy a magyarországi vállalkozás referenciaültetvényt és faiskolát hoz létre magyar nemesítésű gyümölcsfajták bemutatására Azerbajdzsánban. A napokban több száz üzleti találkozót tartanak, melyek hasonló sikereket hozhatnak" - vélekedett Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Az idei expón, mint elmondta, különösen nagy hangsúlyt fektetnek az agrárinformatikára, hiszen az agrártechnológiai újításokkal kiegészülve a magyar vállalkozások külföldön is versenyképesek lehetnek.

A hazai szereplők versenyelőnyét az innovációban látja, a fejlesztéseket gyakran határon túli magyar vállalkozásokkal közösen végzik. Mint Oláh Zsanett kiemelte, a jelenlegi piaci helyzetben különösen fontos az összefogás, az együtt gondolkodás.

A rendezvény ideje alatt több szervezet is együttműködési megállapodást köt, köztük a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (Megosz) és az Iráni Mezőgazdaságigép-importőrök Szövetsége, miáltal nem csupán Irán, hanem a környező országok piacai is elérhetővé válnak a Megosz tagjai számára. 

 

Forrás: Világgazdaság (2018.01.24. 4.oldal)

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben