MENÜ
EN | HU

Bővülő magyar-szerb együttműködési lehetőségek az energetika területén

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Ana Brnabic, Szerbia miniszterelnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke találkozójához kapcsolódóan, az energetikai szektorra fókuszáló üzleti fórumot szervezett a két ország vállalkozásai közti együttműködések dinamizálása céljából. Az esemény keretében több mint 100 magyar és szerb vállalkozás folytatott személyes üzleti tárgyalásokat.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) egyik legfőbb célkitűzése, hogy az Európai Unión kívüli, dinamikusan fejlődő piacokat közvetlenül elérhetővé tegye minél több magyar vállalkozás számára, ezáltal biztosítva számukra exportpiacokat, konkrét üzleti lehetőségeket. A Kereskedőház külpiacok tekintetében kiemelt hangsúlyt helyez a teljes Kárpát-medencei térségre, azon belül is az Uniós csatlakozás előtt álló Szerbiára, amelyre stratégiai partnereként tekint.

Ennek jegyében a Kereskedőház Ana Brnabic, Szerbia miniszterelnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke találkozójához kapcsolódóan, az energetikai szektorra fókuszáló üzleti fórumot szervezett, mintegy 100 magyar és szerb vállalkozó, cégvezető részvételével. Az esemény célja dinamizálni a két ország vállalkozásai közti együttműködéseket, elsősorban az energetika, illetve a kapcsolódó megoldások területén. 

„Magyarország és Szerbia kapcsolata példaértékűnek számít a régióban, amit az energetika köré épülő együttműködések - legyen szó akár technológiai megoldásokról, akár szabadalmak közös hasznosításáról, vagy épp módszertani megközelítésekről – tovább erősíthetnek. Az üzleti fórum keretében megvalósuló személyes tárgyalások hozadéka lehet továbbá a magyar és szerb vállalkozások sikeres együttes piacra lépése egy harmadik országban, akár a balkáni térségben, akár távolabbi régiókban” – mondta Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Az eseményen a vállalkozások szakmai előadások keretében naprakész információkat szerezhettek a két ország gazdasági és üzleti sajátosságairól, lehetőségeiről.

Dinamikusan bővülő együttműködések

Szerbia kiemelt stratégiai partnere Magyarországnak, amiben jelentős szerepet játszik a földrajzi közelség, a hasonló üzleti és gazdasági környezet, a közvetlen gyorsforgalmi közúti kapcsolat, az iparági együttműködések széles spektruma, valamint a Vajdaságban élő mintegy 250 ezer fős magyar ajkú lakosság.

Mindez pedig a gazdasági mutatókban is érezteti hatását, hazánk Szerbiába irányuló exportja 2010 óta mintegy 73 százalékkal bővült, 2017 első tizenegy hónapját tekintve a magyar kivitel meghaladta a 445 milliárd forintot. 

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben